YHTEYSTIEDOT

Apuväline Andante
Kultasepänkatu 5
04250 KERAVA
Kartta

Kristiina Santaniemi
Apuvälineteknikko AMK
Puhelin 050 4664 774
kristiina(at)apuvalineandante.fi
Facebook

Y-tunnus 2367871-1

AVOINNA

Ma - to 10:00 - 17:00
Pe 10:00 - 15:00

VARAA AIKA MITANOTTOON

Sovithan ajan mitanottoon (yksilölliset tukipohjalliset, lääkinnälliset hoitosukat, polvituet) etukäteen soittamalla numeroon
050 4664 774

Hoidolliset tuet ja apuvälineet

Tyrävyöt

Nivustyrät ovat tavallisimpia tyriä. Niitä voi muodostua kaikenikäisille, mutta niitä ilmaantuu herkemmin iän karttuessa. Nivustyrä on pääasiassa miesten vaiva, mutta nivustyrä voi ilmaantua myös naiselle.
Nivustyrässä suolen mutka pullistuu vatsaontelon heikon kohdan kautta ihon alle. Tämä näkyy päälle päin ihon pullistumana. Tyrä voi joskus olla myös molemmin puoleinen. 

Tyrä ei parane itsekseen ja vaivoja aiheuttaessaan se korjataan leikkauksella. Itsehoitona nivustyrän tuentaan voi käyttää tyrävyötä, joka tukee tyräaluetta ja jolla tyrä yritetään pitää vatsaontelossa. Vatsan alueen tyrille on saatavissa omia leveämpiä tyrävöitä, jota voidaan käyttää myös esimerkiksi leikkausta odottaessa.

Lonkkasuojat (lonkkasuojahousu ja -vyö)

Lonkkasuojahousuja ja – vyötä käytetään lonkkamurtumien ehkäisyyn henkilöille, joilla on kasvanut riski lonkkamurtumille. Taustalla saattaa olla aiempia lonkkamurtumia tai esimerkiksi osteoporoosi. 
Tietyt sairaudet vaikuttavat tasapainoon ja lisäävät kaatumisriskiä, mikä taas lisää lonkkamurtumariskiä. Tällaisia sairauksia ovat esim. Parkinsonin tauti, Alzheimerin tauti ja Ménièren tauti. Tällöin lonkkasuojat tuovat liikkumiseen turvallisuuden tuntua ja näin myös päivittäinen aktiivisuus ja liikkuminen sekä sisällä että ulkona lisääntyvät. 

Perinteiset lonkkasuojahousut sopivat hyvin ympärivuorokautiseen käyttöön. Vaatteiden päälle puettava lonkkasuojavyö soveltuu omatoimiselle ja aktiiviselle liikkujalle. Edellisten lisäksi on saatavana erityistä Inko-housumallia inkontinenssisuojaa käyttävälle.

Venytyslasta (plantaarifaskiitti, akillesjänneongelmat)

Plantaarifaskiitin ja/tai luupiikin oiretta esiintyy usein jalan ylirasituksen yhteydessä. Vaiva on tavallinen urheilijoilla ja aktiivisesti liikuntaa harrastavilla henkilöillä. Kipu voi aktivoitua myös seistessä kovilla alustoilla ja/tai käytettäessä vääränlaisia kenkiä.
Venytyslastan avulla venytetään jalkapohjassa olevaa kalvojännettä. Venytyslasta tuottaa hitaan, lempeän ja pitkäkestoisen venytyksen kalvojänteeseen, mikä helpottaa usein vaivaa. 
Yleensä suositellaan n. 4 viikon hoitojaksoa, mutta venytyshoidon ansiosta kipu saattaa helpottua nopeamminkin, jopa jo muutaman päivän kuluessa.

Andantesta voit ostaa venytyslastan omaksi tai vuokrata sen tarvitsemaksesi ajaksi.